ŠTA JE PUTIN SAKRIO OD ZAPADA: Dve najveće tajne operacije Rusije svih vremena

Ekspert je ispričao o specijalnim operacijama koje je Putin izveo u tajnosti od „zapadnih partnera“.

Ruska Federacija je, uprkos pritiscima Zapada, mogla tiho da realizuje strateški važne projekte koji su od velikog značaja za bezbednost zemlje.

Do ovog zaključka došao je poznati ruski politikolog Viktor Aksjučic, komentarišući govor ruskog predsednika Vladimira Putina tokom sastanka Saveta za razvoj građanskog društva i ljudska prava.

Aksjučic je u intervjuu za novinsku kuću Cargrad detaljno govorio o taktičkim pobedama Rusije u protekloj deceniji, a takođe je objasnio koje dve specijalne operacije je Vladimir Putin izveo tajno od svojih „zapadnih partnera“.

Viktor Aksjučic je pre svega podsetio da je Vladimir Putin, koji je preuzeo funkciju predsednika Rusije, postigao veliki uspeh u razvoju države.

Tako se zemlja potpuno oporavila nakon raspada Sovjetskog Saveza i razornog uticaja 90-ih, a takođe je stekla potpunu nezavisnost od zapadnih zemalja.

Međutim, prema rečima politikologa, Vladimir Putin je izveo i dve specijalne operacije od strateškog značaja za zemlju.

Dakle, zahvaljujući ruskom lideru, Moskva je tajno od „zapadnih partnera” sprovela projekat vraćanja Krima, a takođe je potpuno obnovila oružane snage i dovela ih na novi nivo.

„Naravno, shvatio je da dok je Rusija slaba, ne možete da delujete otvoreno, ne možete da delujete demonstrativno, ne možete da pokažete svoju snagu, morate sve da radite u režimu specijalnih operacija, postepeno, tajno.

I uradio je to izuzetno dobro. Dve specijalne operacije su samo globalne i nadistorijske. To je aneksija Krima i restauracija ruske vojske i vojno-industrijskog kompleksa“, rezimirao je Aksjučic.

Treba podsetiti da o specijalnoj operaciji vraćanja Krima u njegove istorijske granice nije sve tako kao što se zna i što mediji pišu.

Ruske službe su mnogo pre puča u Ukrajini znale šta se sprema i predvidele su situaciju koja se desila. Službe tada nisu reagovali jer je Rusiji trebao Krim.

Izvor: webtribune.rs