JEZIVO – MATEJ BIO AKTIVAN NA VIBERU SINOĆ U 21:53! Periš posle 22 dana potrage viđen na mreži, MUP SE MOMENTALNO OGLASIO (FOTO)

Potraga za Splićaninom Matejem Perišem (27), koji je nestao u noći 30. na 31. decembra prošle godine traje već 22 dana, a večeras su mnogi koji ga poznaju ostali u potpunom šoku!

Naime, posle punih 22 dana, Matej je večeras tačno u 21:53 bio dostupan na Viberu!

Ljudi koji ne gube nadu da će se nestali mladić pojavio podelili ovu informaciju, što je izazvalo lavinu komentara na mrežama! Jedno od objašnjenja je da je policija bila ulogovana na njegov nalog kako bi proverila komunikaciju iz prethodnog perioda.

Podsetimo, signal Periševog mobilnog telefona, kako je utvrdila istraga poslednji put je lociran kod Velikog ratnog ostrva oko 02.40, 31. decembra.

Prema rekonstrukciji kretanja Mateje Periša, koju je napravila srpska policija, signal njegovog telefona poslednji put je uhvaćen u blizini Velikog ratnog ostrva, na ušću Save u Dunav.

Policijski službenici pregledali su stotine sati materijala, snimaka sa svih nadzornih kamera sa trase kretanja Periša i okoline i na osnovu njih napravili rekonstrukciju njegovog kretanja, od trenutka izlaska iz pravca Beton hale u 1.43 sati do momenta silaska u reku Savu, u 1.52 sata posle ponoći, odakle mu se gubi svaki trag.

Poslednji snimak sa sigurnosnih kamera izazvao je najveću misteriju. Lociranjem Matejevog telefona preko baznih stanica, indikativno je bilo kretanje jednog objekta u reci Savi, a vreme i trasa kretanja ovog objekta se poklapa sa kretanjem Periševog telefona.

Kako se veruje, telefon je bio u Matejovom džepu kada je on ušao u ledenu Savu kod Beograda na vodi, a poslednji signal je uhvaćen oko kilometar i po nizvodno.Na prikazanom video snimku u kadru koji pokazuje ušće Save u Dunav, jasno se vidi objekat koji se kreće niz reku, a vreme i mesto se poklapaju sa kretanjem Matejevog telefona.

Nenad PerišPolicijski službenici pregledali su stotine sati materijala, snimaka sa svih nadzornih kamera sa trase kretanja Periša i okoline i na osnovu njih napravili rekonstrukciju njegovog kretanja, od trenutka izlaska iz pravca Beton hale u 1.43 sati do momenta silaska u reku Savu, u 1.52 sata posle ponoći, odakle mu se gubi svaki trag.

Poslednji snimak sa sigurnosnih kamera izazvao je najveću misteriju. Lociranjem Matejevog telefona preko baznih stanica, indikativno je bilo kretanje jednog objekta u reci Savi, a vreme i trasa kretanja ovog objekta se poklapa sa kretanjem Periševog telefona.

Kako se ranije pisalo policija je sada skoncentrisana na proveru svih kontakata koje je Periš imao kobne noći i dana pre toga, kao i podaci iz njegovog telefona. Te s toga ne čudi da je policija uspela da uđe i u Perišev Viber kako bi pregledali koje je sve komunikacije mladić imao u danima uoči i u noći nestanka.

To je potvrdio i njegov otac, Nenad Periš, koji je rekao da je upoznat sa tim.

– Upoznat sam sa tim od strane policije. Radi se o aktivnostima koje policija sprovodi u sklopu istraživanja svih detalja o ovom slučaju – rekao je Nenad Periš.

Svaki podatak koji može policiju navesti u kom smeru da traže gde je i zašto Matej kobne noći krenuo, da li je s nekim krenuo da se nađe, da li je konzumirao opijate i slično, je za istragu izuzetno važan.

– Rečeno mi je da se proveravaju mobilni telefoni i Matejev mobilni telefon u smislu tačne lokacije, odnosno obavljanja tih kontakata i svega što se događalo te večeri – rekao je juče Nenad Periš, njegov otac.

Istraga će obukvatiti i sve kontakte koje je Splićanin imao u klubu Gotik, u kom je provodio vreme te večeri do nestanka. Zato su, osim njegovih prijatelja ispitani i mladići iz Zadra koji su te večeri imali sto blizu njih, a sa kojima je Matejevo društvo te večeri ostvarilo kontakt.

Izvor: Srbijadanas.com / Objektiv.rs