NOVI SAZIV PARLAMENTA DONOSI VELIKE PROMENE? Evo ko se vraća u skupštinske klupe, a koga više NEĆEMO GLEDATI

Saziv budućeg parlamenta biće potpuno drugačiji od prethodnog, biće tu mnogo novih lica, ponekih povratnika, a izostaće stari asovi koji se posle nekoliko decenija prvi put neće naći u skupštinskim klupama.

Draginja Vlk će u skupštinsku klupu sesti po prvi put, a poručila je da će na sednice dolaziti redovno.

– Spremna sam da zastupam interese građana Srbije zajedno sa svojim kolegama iz SNS-a. Tremu zasad nemam, niti sam po prirodi tremaroš. Svakako se radujem novim izazovima koje ovaj poziv nosi sa sobom. Posao poslanika nosi osim časti i privilegija i obaveze, svakako će jedna od obaveza biti prisustvo na sednicama, na kojima ću rado prisustvovati – rekla je ona.

U Skupštinu Srbije se vraća Nataša Jovanović, koja ovoga puta neće predstavljati radikale, već SNS.

– Kao i sve moje kolege sa liste “Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve”, koja je ubedljivo pobedila na izborima, spremna sam da odgovorno radim i borim se za interese naroda i države. Ovi izbori, istorijska pobeda našeg predsednika Aleksandra Vučića, pokazali su da su građani odlučili da će naša zemlja da sačuva mir, stabilnost, napredak. Sa svojim kolegama u Kragujevcu sam se borila da dobijemo najveće poverenje naroda i kako je politika SNS-a garancija za budućnost i bolji život građana, isključivo sam na to bila usmerena i pre i sada posle završenih izbora – rekla je ona.

Jovanovićevu je prokomentarisala i to što je njena bivša stranka ostala ispod cenzusa.

– Podsetiću vas da sam prilikom napuštanja SRS-a bivšim kolegama poželela uspeha u daljem radu, bez obzira na njihov parlamentarni status – dodala je ona.

Ako je sudeći po mestu na izbornoj listi, Dragan Šormaz verovatno neće biti u sledećem sazivu.

– Posle 22 godine, ako i dalje ne budem poslanik, sigurno da će mi nedostajati. To ne znači da ću biti van politike. Videćemo šta donose budući dani. Mnogo toga zavisi i od mojih ličnih odluka, kao i od SNS odluka, vezano za skupštinsku većinu, buduću vladu – poručio je on.

Olenik: Boriću se za pijaću vodu i EU
Advokat Aleksandar Olenik zajedno sa Tomislavom Žigmanovim u Skupštinu ulazi ispred koalicije Vojvođani.

– Svaki trenutak proveden u skupštini ću posvetiti političkoj borbi za ostvarivanje intresa Vojvođana, kao što je dobijanje zdrave pijaće vode u Kikindi i Zrenjaninu, povećanje subvencija za paore i sve ostale poljoprivrednike, sprečavanje dalje seče šuma na Fruškoj gori i posebno ću se zalagati za sprečavanje daljeg čupanja pruga u Vojvodini. Naš cilj je EU, i to što brže i jednostavnije – rekao je.

Izvor: Srbija Danas/Alo