Selaković razgovarao sa ambasadorom Katara

BEOGRAD – Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković sastao se danas sa ambasadorom Katara Faresom Rumijem Al Nuaimijem.

Konstatujući da su odnosi dve zemlje dobri i prijateljski, Selaković je istakao da je Srbija opredeljena za intenziviranje političkog dijaloga i ekonomske saradnje sa Katarom, navedeno je u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova.

Ministar je ukazao da bi za naše ukupne odnose od velikog značaja bile posete na najvišem nivou.

Uputivši poziv šefu diplomatije Katara šeiku Mohamedu bin Abdurahmanu Al Taniju da poseti Srbiju, podsetio je i na otvoreni poziv za posetu emiru Katara, šeiku Tamimu bin Hamadu Al Taniju.

Selaković je dodao da bi bilo veoma značajno da se između dva ministarstva spoljnih poslova uspostavi redovan politički dijalog na godišnjem nivou, što uključuje i održavanje bilateralnih političkih konsultacija.

Šef srpske diplomatije preneo je našu spremnost za unapređenje svestrane saradnje sa Katarom, naročito u oblastima kao što su poljoprivreda, IT, kultura i odbrana.

Takođe, informisao je ambasadora Al Nuaimija o ekonomskim uspesima Srbije i povoljnoj investicionoj klimi, naglasivši da želimo da se uveća broj katarskih investicija u našoj zemlji, navedeno je u saopštenju.

Izvor: Tanjug