Predsednica Zavetnika sa ruskim ambasadorom: Putin ukazao na dvostruke aršine Zapada

BEOGRAD – Predsednica Srpske stranke Zavetnici Milica Đurđević Stamenkovski ocenila je da je ruski predsednik Vladimir Putin izjavom u kojoj se pozvao na savetodavno mišljenje Međunarodnog suda pravde i kosovski presedan hteo da ukaže na politiku dvostrukih aršina zapadnih političkih centara.

Đurđević je nakon sastanka delegacije stranke s ambasadorom Rusije Aleksandrom Bocan Harčenkom kazala da je takvoj izjavom ruski predsednik ukazao i na licemeran pristup zapadnih političkih centara kada je u pitanju teritorijalni integritet zemalja članica UN.

“Pokušaj da se izjava predsednika Ruske Federacije u kojoj se pozvao na savetodavno mišljenje Međunarodnog suda pravde i kosovski presedan predstavi kao navodno odustajane Rusije od podrške suverenitetu i teritorijalnom integritetu Srbije predstavlja deo hibridnog rata koji se poslednih meseci intenzivno vodi protiv Rusije”, kazala je Đurđević.

Dodala je da je cilj takve propagande da se zbuni srpska javnost i da se podriju podrška i poverenje koje Rusija uživa u srpskom narodu.

“Stav Ruske Federacije prema Kosovu i Metohiji ostaje nepromenjen. Rusija je čvrsto privržena poštovanju Rezolucije 1244 i međunarodnog prava, što je tokom našeg susreta još jednom potvrdio i ambasador Harčenko”, kazala je predsednica Zavetnika.

Izvor: Tanjug